WONINGEN


2014 / 01 - Almere - Moderne vrijstaande woning


Deze woning bestaat uit een strak, vierkant blok, hoofdmassa. Deze vorm is ontstaan vanwege de vorm van het maximale bouwvlak. In dit vierkante blok zijn twee kleinere blokken geschoven om de gevels te breken en de verschillende functies in de woning te onderscheiden. Het blok aan de voorzijde bestaat uit het bordes, de entree, de buitenberging en het toilet. Het blok aan de achterkant bestaat uit het buitenterras en de eetkamer.  De blokken krijgen worden uitgevoerd in een ander materiaal en kleur als de hoofdmassa, hierdoor zijn de verschillende functies goed zichtbaar.


Vanwege het feit dat hier het bouwvlak niet al te groot is en de maximale bouwhoogte, is er hier gekozen om een kelder onder het huis te maken. In deze kelder bevinden zich de slaapkamers, berging en badkamer. Door de begane grond vloer te verhogen komt er ook daglicht in deze ruimten.

De kelder is in hetzelfde materiaal uitgevoerd als de blokken. Hierdoor lijkt het of de hoofdmassa als een soort schil om de woning valt.


Als materialen is een modern en strak materiaal gekozen. Voor de hoofdmassa schorsbruine rabatdelen en voor de overige delen structuurpleister op isolatie in de donker grijs/bruine kleur.